NONPROFIT KFT ALAPÍTÁSA

KFT ALAPÍTÁS

 

 

Nonprofit kft alapítása


A nonprofit kft alapítás a cégjog speciális területét jelenti, amely az alap cégjogi szaktudás mellett további jogi kompteneciák meglétét is megköveteli a nonprofit kft alapításban közreműködő ügyvédtől. Különösen igaz ez abban az esetben, amennyiben a nonprofit kft alapítással létrehozott szervezet - sok esetben az adókedvezmények és a támogatások igénybe vehetősége miatt - közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú alapítványként kíván működni, esetlegesen lehetőséget nyitva az SZJA 1%-ának fogadására való jogosultság megnyitására.

A korlátolt felelősségű társaság alapesetben - mint más gazdasági társaságok - üzletszerű gazdasági tevékenységre alapíthatók. Az 1997. évi társasági törvény alapján még nem volt lehetséges nonprofit kft alapítása, kizárólag közhasznú társaság alapítása volt megengedett, amely a kft. alapítása szabályai szerint kerülhetett bejegyzésre.

A jelenleg hatályos társasági törvény ismeri a nonprofit kft alapítás lehetőségét. A nonprofit kft alapítás azonban nem történhet egyszerűsített eljárásban, mivel a nonprofit kft-re több olyan szabály is alalmazandó, amely eltér az egyszerűsített eljárásban alkalmazható szerződésmintától. Ennek következményeként a nonprofit kft. alapítás illetéke 100.000,- Ft az egyszerűsített eljárásban alkalmazható 15.000,- Ft helyett.

A nonprofit kft alapítás magas illetéke elkerüésének érdekében portálunkkal együttműködő ügyvédi iroda olyan jogtechnikai megoldást alkalmaz, amellyel a fenti illeték nagymértékben csökkenthető.

 

OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS